Copyright 2019 FRDS

Back

PROIECTE PREDEFINITE

Cu oameni, pentru oameni

Descriere

Programul Dezvoltare locală finanțează trei proiecte predefinite:

  • Integrarea socială şi educaţională durabilă prin activităţi sportive, implementat de Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport (UNEFS) Bucureşti, în parteneriat cu Şcoala Norvegiană de Ştiinţe ale Sportului;
  • Dezvoltarea capacităţilor în domeniul guvernării publice – o abordare coordonată a Centrului Guvernului României, implementat de Secretariatul General al Guvernului, în parteneriat cu OECD; şi
  • Îmbunătăţirea accesului şi calităţii serviciilor pentru cetăţeni, implementat de Asociaţia Comunelor din România (ACoR), în parteneriat cu Asociaţia Norvegiană a Autorităţilor Locale şi Regionale (KS) Şi cu Asociaţia Municipalităţilor din România (AMR).

 

Descarcă documentele aferente proiectelor predefinite

Proiectul Integrarea socială şi educaţională durabilă prin activităţi sportive

Proiectul predefinit Integrare sustenabilă socială și educațională prin activități sportive, lansat de UNEFS în prezența a 120 de invitați

Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București, în parteneriat cu Norwegian School of Sport Sciences a organizat, luni, 9 septembrie 2019, conferința  de lansare a proiectului predefinit Integrare sustenabilă socială și educațională prin activități sportive. 

În fața a 120 de invitați au luat cuvântul, Rectorul UNEFS București, profesor universitar dr. Florin Pelin, coordonatorul proiectului, profesor universitar dr. Gabriel Ghițescu (UNEFS București), reprezentantul partenerilor din Norvegia, profesor universitar Aage Radman (National School of Sport Sciences), din partea Ambasadei Norvegiei, consilierul pe probleme legate de granturile SEE și norvegiene, doamna Grete Kristine Ødegaard, reprezentantul COSR, domnul Florin Mișcă, președintele Asociației Presei Sportive, domnul Dumitru Graur și fostul consilier MEN pe problemele minorităților, domnul Vasile Burtea.

Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 4.450.000 €  oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE și Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală.

Obiectivul proiectului este de a facilita integrarea educațională și socială a unui număr de 2.600 de copii aflați în risc de excluziune, selectați din cele 8  regiuni de dezvoltare ale țării, prin activități integrate bazate pe sport.

Proiectul Îmbunătăţirea accesului şi calităţii serviciilor pentru cetăţeni

Proiectul Îmbunătăţirea accesului şi calităţii serviciilor pentru cetăţeni, la start

 

Luni, 30 septembrie 2019, Fondul Român de Dezvoltare Socială – FRDS și Asociația Comunelor din România au semnat contractul de finanțare pentru proiectul predefinit Îmbunătăţirea accesului şi calităţii serviciilor pentru cetăţeni, implementat de ACoR, în parteneriat cu Asociaţia Norvegiană a Autorităţilor Locale şi Regionale (KS) și cu Asociaţia Municipalităţilor din România (AMR).

Noutăți